Wat hebben gemeenten nodig om participatie naar het volgende niveau te brengen? Wat doen gemeenten in 2023 om te luisteren naar hun inwoners, ondernemers en partners? En wat is er geregeld aan kaders en beleid, tijd, aandacht, kennis en capaciteit voor participatie? Kortom wat is ‘De Staat van Participatie’?  

Het tweejaarlijkse onderzoek ‘De Staat van Participatie’ van Citisens brengt in kaart hoe gemeenten participatie steeds verder professionaliseren en waar zij nu de accenten leggen. Want de accenten verschuiven, zoals de manier waarop gemeenten denken over draagvlak, participatiemethoden en vaste kaders.  

Tijdens de sessie bespreken Nicolette Ouwerling van Citisens, Marion van der Voort van Bureau voor Gebiedscommunicatie, Jasper Ludolph en Natalie Rohlof van Mett tijdens de PubCom sessie ‘De Staat van Participatie’ met elkaar en nog liever met jou. En dat doen ze in een bijzondere setting. Want tijdens de sessie nemen ze tegelijkertijd de nieuwste aflevering van de Participodcast op.

Marion trapt traditiegetrouw af door wat heilige huisjes in brand te steken en ja, dan volgt de rest vanzelf. ’n Feest van herkenning voor participatie- en communicatieadviseurs die ook iets vinden van al die klankbordgroepen, mwoah-denkers en inspraakavonden.