De Galjaardprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie. Initiatieven met een maatschappelijke bijdrage vanuit alle organisaties en instanties worden uitgenodigd om hun project in te zenden. Projecten kunnen (vanaf 31 mei) tot en met 2 september 2024 ingestuurd worden.

Benieuwd aan welke criteria jouw communicatieproject dient te voldoen om deel te nemen? Klik hier voor een overzicht met alle informatie.

Vakjury en proces
De vakjury bestaat dit jaar uit Friso Fennema (juryvoorzitter), Esther Bunnik, Sandra Jacobs, Arjen van Leeuwen en Patricia Wessels, vorig jaar winnaar met ‘Operation CookieMonster’.
Op 23 september krijgen tien genomineerden de kans om deze jury te overtuigen dat hun project de beste en de meest inspirerende campagne van 2024 was.

Vervolgens worden er op basis van deze pitch vijf finalisten geselecteerd en op 5 oktober volgt de bekendmaking van deze finalisten. De winnaars van de Galjaardprijs én de Publieksprijs worden tijdens het jaarcongres Pubcom24 op 7 november 2024 bekend gemaakt.

Aftermovie Galjaardprijs 2023