De Galjaardprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie. Initiatieven met een maatschappelijke bijdrage vanuit alle organisaties en instanties worden uitgenodigd om hun project in te zenden. De inschrijving sluit op 2 september 2024.

Wie kunnen inzenden?

Communicatieprofessionals kunnen een initiatief of project inzenden dat voldoet aan de genoemde criteria. Het project stuur je in namens een groep, afdeling of op individueel niveau. Het initiatief betreft een maatschappelijke bijdrage en de communicatie aanpak is helder geformuleerd.

Periode van het project?

Het gaat om een initiatief dat gestart is tussen juli 2023 en 1 juli 2024. Het project hoeft niet afgerond te zijn, zolang de effecten en resultaten al zichtbaar zijn.

Kan het initiatief op de volgende criteria beoordeeld worden?

  • Inspiratie
  • Innovatie
  • Impact met resultaat
  • Budget

Hoe ziet het proces eruit?

Wanneer het initiatief hoog scoort op bovenstaande criteria word je uitgenodigd om te komen pitchen voor de vakjury. De vakjury onder leiding van Friso Fennema (directeur communicatie ministerie van I&W) beoordeelt de inzendingen en nodigt 10 genomineerden uit voor een pitch (23 september 2024), waarna 5 projecten doorgaan als finalist voor de Galjaardprijs (1 oktober). Het winnende project wordt bekend gemaakt tijdens PubCom, het Nationaal Congres Publieke Communicatie op 7 november 2024.

Naast de Galjaardprijs van de vakjury is er ook de Galjaard Publieksprijs: vakgenoten in Nederland kunnen voorafgaand aan het congres hun stem uitbrengen op één van de vijf finalisten. De cases van de finalisten worden gepubliceerd op deze website. Wij vragen de finalisten een eigen gemaakte vlog van één minuut pitch aan te leveren (9 oktober). Het publiek kan stemmen op hun favoriete case (17 oktober tot en met 6 november). De Publieksprijs wordt ook gereikt op het congres PubCom.

Belangrijke data op een rij:

2 septemberLaatste dag om cases in te sturen
9 septemberVakjury kiest 10 projecten die mogen pitchen
23 septemberGenomineerden pitchen voor de vakjury
1 oktoberBekendmaking van de 5 finalisten
medio oktoberCases van de finalisten op de website
10 oktoberInleverdatum vlogs voor meedingen naar Publieksprijs
v.a. 24 oktoberStemmen door publiek (tot en met 6 november 2024)
7 novemberUitreiking tijdens PubCom in Spant!

De Galjaardprijs is de onafhankelijke prijs voor een communicatieproject met een relevante maatschappelijke bijdrage. Alle projecten worden door een onafhankelijke vakjury beoordeeld. Beide prijzen zijn belangrijk voor het communicatievak. Met het winnen van deze prijs weet jij vakgenoten te inspireren en zet je jouw initiatief in de spotlight.

Heb je vragen over de inschrijving of het proces? Neem contact op met het Logeion-bureau via info@logeion.nl of bel naar 070 3467049.