PubCom is de vernieuwde Galjaarddag. Deze dag staat al twintig jaar op het programma van Logeion. De dag werd vernoemd naar een van de oprichters van de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO), een voorloper van Logeion: Chiel Galjaard. Hij was hoofd Voorlichting van de gemeente Den Haag en vooral opleider. Met PubCom houden we zijn inzet voor het vak levend in de vorm van een congres en de jaarlijkse uitreiking van de Galjaardprijs. De middag staat in het teken van inspirerende initiatieven in de publieke communicatie en de ontwikkelingen die relevant zijn voor ons vak.

Ontdek tijdens PubCom op donderdagmiddag 29 oktober 2020 waar het publieke domein zich mee bezig houdt. Een dag waarin de volledige breedte van de publieke communicatie-praktijk aan bod komt en je leert van én met vakgenoten. Het programma bestaat uit een mix van (internationale) sprekers en inspirerende casussen uit het vak. Dit jaar staat in het teken van het perspectief op een gedeelde toekomst met gedeelde waarden en vooral verbinding. Nederland telt 17,5 miljoen inwoners die met elkaar een keur aan verschillen qua achtergrond, perspectieven, talenten en behoeften vertegenwoordigen. Maar soms worden we ons opeens weer bewust dat onze onderlinge verbondenheid vele malen groter is dan onze verschillen.

Dat bleek ook weer met de coronacrisis. De mens is een sociaal wezen, en iedereen helpt graag. We voelen ons verbonden, vooral als er een gezamenlijke opgave, zoals het bestrijden van een virus is. De herstelfase straks is een grote, nieuwe maatschappelijke opgave. Wat kan publieke communicatie hier aan bijdragen? Aan een land waarin mensen zich gehoord en gezien voelen, aan een sterke samenleving. Een samenleving waarin we verschillen omarmen en waaraan ieder naar eigen talent mag bijdragen, en zichzelf mag zijn. Hoe bieden we een opening voor nieuwe ideeën, hoe verbinden we, vernieuwen we, met voldoende ruimte voor tegengeluid?

Daarnaast wordt de jaarlijkse Galjaardprijs uitgereikt aan het meest inspirerende, innovatieve en impactvolle communicatieproject in het publieke domein.