Gelijkwaardigheid is een belangrijke waarde die Abigail Norville drijft. Zij groeide op in een gezin met een vader uit Barbados, een moeder uit Nederland en een gehandicapte zus. In oktober 2019 verruilde ze haar functie van directeur Communicatie, HR en Juridische Zaken bij de gemeente Rotterdam voor de een na hoogste functie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: plaatsvervangend secretaris-generaal. Hoe belangrijk is goed leiderschap volgens haar? Hoe geeft zij hier zelf invulling aan? En welke rol ziet zij voor publieke communicatieprofessionals om nieuw leiderschap te realiseren? Een vraaggesprek met de eerste zwarte topvrouw in de Haagse departementale wereld.

In het interview dat Abigail Norville deed met C, het Communicatiemagazine van Logeion, geeft zij antwoord op deze vragen. Je kunt het volledige interview hier lezen.

C interviewde Abigail Norville naar aanleiding van PubCom21, het Nationaal Congres Publieke Communicatie. Op 4 november in ’t Spant in Bussum gaat Norville het gesprek aan over verbindend leiderschap. Dit zal zij doen met onder andere keynotespreker Joris Luyendijk en Marnix Eysink Smeets. Het thema is dit jaar: ‘Het Eerlijke Verhaal’, waarbij we in gesprek gaan over transparantie, (gedrags)beïnvloeding en verbindend leiderschap. Het zijn belangrijke onderwerpen waar de communicatieprofessional uit het publieke domein dagelijks mee te maken krijgt. Laat je vooral inspireren. Wij zetten je aan het denken en leggen interessante dilemma’s op tafel. Je kunt je nu aanmelden voor PubCom21 op 4 november.

Lees ook alles over de visie van Marnix Eysink Smeets over veiligheidsbeleving en (gedrags)beïnvloeding.