Jij bepaalt wie de Galjaard-publieksprijs wint. Vanaf maandag 8 oktober kun je stemmen op één van de vijf finalisten: de ‘Doe- en beleefdag’ van Maastricht Universitair Medisch Centrum, ‘Het gesprek en verhaal van de stad’ van Gemeente Rotterdam, ‘Elfwegentocht’ van Stichting FossylFrij Fryslân, ‘Mag ik bij jou wonen?’ van Oosterbreedte en ‘Ik teken voor 80!’ van 1Twente, TC Tubantia en Gemeente Enschede. Naast de Galjaardprijs 2018 die de vakjury uitreikt op de Galjaardag, het praktijkcongres voor publieke communicatie, maakt één van deze projecten ook kans op de publieksprijs. Stem hiervoor op jouw favoriet! Weet jij al welk project dit is? Voor iedereen die graag nog wat achtergrondinformatie wil, lees de blogs van de finalisten eens goed door! Laat je verrassen en inspireren.

Je kunt hier stemmen op je favoriete finalist. De vijf finalisten hebben een blog geschreven over het verhaal achter het project. Hoe zijn zij op het idee gekomen? Waar zijn ze het meest trots op? Hoe gaat het nu verder? Voor iedereen die zich graag extra wilt verdiepen in de vijf kanshebbers, maar ook als je inspiratie op wilt doen voor in je eigen werk, is het zeker de moeite waard om de blogs in onze rubriek ‘Finalist aan het woord’ eens te lezen:

 

Bekendmaking winnaar publieksprijs
De winnaar van de publieksprijs wordt, net als de Galjaardprijs, uitgereikt tijdens de vernieuwde Galjaarddag: hét nationale praktijkcongres voor publieke communicatie. Een middag waarin de volledige breedte van het publieke communicatievak aan bod komt en je leert van én door de praktijk. We bieden het podium aan de koplopers in de publieke communicatie, een internationale gast over de Brexit en boegbeelden uit ons vak.

Alex Aiken, directeur van de communicatieafdeling van de Britse regering, vertelt ons over zijn ervaringen, de gekozen strategieën en communicatieaanpak. Vervolgens gaan we met oud-bestuurder Jacques Wallage en wethouder van Utrecht Lot van Hooijdonk, die in 2016 én 2017 uitgeroepen is tot beste jonge bestuurder, in gesprek over het winnen van vertrouwen, het bewaken van de communicatie en het verschil maken. Inge Wallage, directeur van de EACD (European Association of Communication Directors), leidt als dagvoorzitter het gesprek met de sprekers en het publiek. In drie subsessies geven we podium aan de finalisten voor de Galjaardprijs 2018; waarin zij vertellen over de aanpak en strategie van hun bijzondere initiatieven. Ook mogen onze partners een workshops geven, waarin de praktijk centraal staat. Bekijk hier het hele programma?