Nationaal Congres Publieke Communicatie



Waar zijn de collegakoplopers in het publieke domein mee bezig? Ontdek het tijdens het Nationaal Congres Publieke Communicatie 2019, de vernieuwde Galjaarddag, op donderdag 31 oktober 2019. Een dag waarin de volledige breedte van de publieke communicatiepraktijk aan bod komt en je leert van én met vakgenoten. Het programma bestaat uit een mix van (internationale) sprekers en inspirerende casussen uit het vak. Dit jaar – de twintigste editie – staat in het teken van polarisatie en de rol van de communicatieprofessional. Daarnaast wordt de jaarlijkse Galjaardprijs uitgereikt aan het meest inspirerende, innovatieve en impactvolle communicatieproject in het publieke domein.

Communicatietoppers op het hoofdpodium
Dit jaar is opnieuw een interessant congres met boeiende sprekers en workshops samengesteld. Friso Fennema, hoofd Communicatie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, trapt PubCom19 af met een prikkelende keynote, waarin aansprekende voorbeelden van polarisatie uit de praktijk centraal staan. Vervolgens is het de beurt aan Hanneke Felten (onderzoeker Movisie), Fidan Ekiz (opiniemaker en journaliste) en Froukje de Jonge (waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskanaal) om op het hoofdpodium hun kennis, inzichten en ervaringen over en met polarisatie te delen. Alle drie met een eigen unieke invalshoek. Het is daarna de taak van Inge Wallage om een discussie met Hanneke, Fidan, Froukje en de zaal in goede banen te leiden.

Nog meer inspiratie tijdens de sub-sessies
Naast deze sprekers op het hoofdpodium kun je kennis en inspiratie opdoen tijdens verschillende workshops en inspiratiesessies van bijvoorbeeld vakgenoten van Publiquest, Babbage, Bind, SRM en de Balie. En natuurlijk vertellen de vijf finalisten van de Galjaardprijs 2019 over hun bijzondere projecten. Wie zijn de finalisten? ‘We Live Here’ van Gemeente Amsterdam, ‘#BBTY0548’ van Gemeente Rijssen-Holten, ‘Onze tunnel’ van Gemeente Rotterdam, de jeugdcampagne ‘Je bent één klik verwijderd van cybercrime’ van Politie Nederland en de ‘Wapeninleveractie Rotterdam’ van de politie-eenheid Rotterdam.

Intrigrerend interview en prijsuitreiking van de Galjaardprijs 2019
Na deze workshops volgt een bijzonder interview met Shada Islam. Shada werkt op dit moment bij Friends of Europe, doceert aan het College van Europa in Natolin en aan de Vrije Universiteit Brussel. Door Politico wordt ze als een van de twintig meest invloedrijke vrouwen in Brussel gezien, het thema polarisatie is aan haar wel besteed. En zoals het hoort, PubCom wordt ook dit jaar weer afgesloten met de uitreiking van de Galjaardprijs 2019.

Datum:
31 oktober 2019

Locatie:
Spant, dr. Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum
Routebeschrijving: Vind je op de website van Spant.

Tickets:

Logeion-leden: € 125,00
Young Logeion-leden: € 62,50
Niet-leden: € 205,00
Niet-leden (tot 30 jaar): € 102,50
Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 23 oktober 2019.

Korting:
Bestel je 4 of meer tickets tegelijk, dan ontvang je 10% extra korting op het totaalbedrag.
Ben je nog geen lid? Maak dan gebruik van de aantrekkelijke combideal!