De Galjaardprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie. Initiatieven met een maatschappelijke bijdrage vanuit alle organisaties en instanties worden uitgenodigd om hun project in te zenden. Projecten konden tot 1 september 2023 ingestuurd worden.

Vakjury en proces
De vakjury bestaat dit jaar uit Friso Fennema (juryvoorzitter), Esther Bunnik, Annette Klarenbeek, Arjen van Leeuwen en Anne Hofstede, vorig jaar winnaar met de inzending ‘Ik Wil Een Schoon Pensioen’’. Eind september krijgen tien genomineerden de kans om de jury te overtuigen dat hun project de beste en de meest inspirerende campagne van 2023 is. De longlist is inmiddels bepaald en bekend gemaakt door Logeion. Vervolgens worden er vijf finalisten geselecteerd op basis van een pitch. Bekendmaking van de winnaar én de publieksprijs vind plaats tijdens het jaarcongres Pubcom23 op 2 november 2023.

Winnaar Galjaardprijs 2022 en winnaar Publieksprijs 2022

De winnaar van de Galjaardprijs 2022 is: Het project ‘Ik Wil Een Schoon Pensioen’ ontwikkeld door de ‘Amsterdamse Ambtenaren.

De winnaar van de Publieksprijs 2022 is: Het project ‘Brabant onder de Radar’ ontwikkeld door Provincie Noord-Brabant i.s.m. Omroep Brabant, Connect Communicatie en Frame Freaks.

Bekijk hier het nieuwsbericht.