De Galjaardprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie. Initiatieven met een maatschappelijke bijdrage vanuit alle organisaties en instanties worden uitgenodigd om  hun project in te zenden. Projecten konden tot 10 september 2022 ingestuurd worden.

Dit jaar werden weer veel mooie en inspirerende projecten ingezonden voor de Galjaardprijs. Uit deze inzendingen koos de vakjury tien projecten om te nomineren voor de prijs.

Vakjury en proces
De vakjury bestaat uit Friso Fennema (juryvoorzitter), Esther Bunnik, Annette Klarenbeek, Arjen van Leeuwen en Stef Petit, die vorig jaar won met de inzendingbelevende, innovatieve communicatie rondom de coronacrisis in Zuyderland’. Eind september kregen tien genomineerden de kans om de jury te overtuigen dat hun project het beste en de meest inspirerende campagne van 2022 is. Uit de genomineerden zijn nu vijf finalisten gekozen. Bekendmaking van de winnaar én de publieksprijs vond plaats tijdens Pubcom22 op 3 november.

Winnaar Galjaardprijs 2022 en winnaar Publieksprijs 2022

De winnaar van de Galjaardprijs 2022 is: Het project ‘Ik Wil Een Schoon Pensioen’ ontwikkeld door de ‘Amsterdamse Ambtenaren.

De winnaar van de Publieksprijs 2022 is: Het project ‘Brabant onder de Radar’ ontwikkeld door Provincie Noord-Brabant i.s.m. Omroep Brabant, Connect Communicatie en Frame Freaks.

Bekijk hier het nieuwsbericht.

Finalisten Galjaardprijs 2022 (in willekeurige volgorde)

Organisatie:Naam project:
V&R, Nederlands Gebarencentrum, Stichting Lezen en SchrijvenVergeten doelgroepen
Future CommunicationDe Fitte Top 100
Provincie Noord-Brabant, Omroep Brabant, Connect Communicatie, Frame FreaksBrabant Onder De Radar: ondermijnende criminaliteit is dichterbij dan je denkt
Amsterdamse AmbtenarenIk Wil Een Schoon Pensioen
Centrum voor Jeugd en Gezin RijnmondOndersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven