De Galjaardprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een initiatief op het gebied van publieke communicatie. Initiatieven met een maatschappelijke bijdrage vanuit alle organisaties en instanties worden uitgenodigd om hun project in te zenden. Dus heb jij een mooi verhaal, een succesvolle aanpak die je graag deelt met vakgenoten of waarmee je anderen wil inspireren? Stuur jouw project dan in vóór 3 september 2021.

Periode van het project?

Het gaat om een initiatief dat gestart is tussen juli 2020 en 3 september 2021. Het project hoeft niet afgerond te zijn, zolang de effecten en resultaten al zichtbaar zijn.

Wie kunnen inzenden?

Communicatieprofessionals kunnen een initiatief of project inzenden dat voldoet aan de genoemde criteria. Het project stuur je in namens een groep, afdeling of op individueel niveau. Het initiatief betreft een maatschappelijke bijdrage en de communicatie aanpak is helder geformuleerd.

Kan het initiatief op de volgende criteria beoordeeld worden?

  • Inspiratie
  • innovatie
  • impact met resultaat

Kun je alle drie de criteria met ja beantwoorden. Stuur dan jouw project in vóór 3 september!

Inschrijven is eenvoudig:

  1. Vul het inschrijfformulier volledig in
  2. Zorg dat de inschrijving uiterlijk binnen is bij Logeion vóór 3 september 2021

Hoe ziet het proces eruit?

Wanneer het initiatief hoog scoort op bovenstaande criteria word je uitgenodigd om te komen pitchen voor de vakjury. De vakjury onder leiding van Friso Fennema (directeur communicatie ministerie van I&W) beoordeelt de inzendingen en nodigt 10 genomineerden uit voor een pitch waarna 5 projecten doorgaan als finalist voor de Galjaardprijs. Het winnende project wordt bekend gemaakt tijdens PubCom. En gaat met de Galjaardprijs naar huis.

Naast de Galjaardprijs van de vakjury is er ook de Galjaard Publieksprijs: vakgenoten in Nederland kunnen voorafgaand aan het congres hun stem uitbrengen op één van de vijf finalisten. De winnaar ontvangt de Galjaardprijs en de publieksprijs uit handen van de vakjury op het congres PubCom.

De Galjaardprijs is de onafhankelijke prijs voor een communicatieproject met een relevante maatschappelijke bijdrage. Alle projecten worden door een onafhankelijke vakjury beoordeeld. Beide prijzen zijn belangrijk voor het communicatievak. Met het winnen van deze prijs weet jij vakgenoten te inspireren en zet je jouw initiatief in de spotlight.

Heb je vragen over de inschrijving of het proces? Neem contact op met het Logeion-bureau: info@logeion.nl, 070 3467049