Vijf projecten strijden op 21 april voor de Galjaardprijs voor het beste staaltje publieke communicatie van 2016. De vijf finalisten zijn ‘Almere zoekt pleegouders’, de gladheidsbestrijding van de gemeente Den Bosch, ‘Jij & Overijssel’, het Jongerenstadslab Den Haag en ‘NoorderBaanbattle’.

De jury van de Galjaardprijs koos de vijf finalisten uit 30 nominaties van 12 regionale jury’s en de Galjaardcommissie. Criterium voor deze keuze was de mate waarin projecten zich onderscheiden door inspiratie, innovatie en impact. Dit jaar zijn er 54 projecten ingezonden voor de Galjaardprijs. Kijk voor informatie over de finalisten en andere nominaties op www.galjaarddag.nl. Juryvoorzitter Guido Rijnja is blij met de variëteit en de kwaliteit van de inzendingen. “Gebruik maken van wat mensen verbindt, snel inspelen op maatschappelijke kluiven en snappen van gedrag: die rode draden komen prikkelend naar voren. Duidelijk is ook dat communiceren steeds minder iets is van communicatieafdelingen: beleid maken is in de eerste plaats communiceren”.

Juryprijs en publieksprijs
De Galjaardprijs is een initiatief van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie. Naamgever van de prijs is Chiel Galjaard, die in 1968 aan de wieg stond van de professionalisering van overheidscommunicatie. De prijs bestaat uit een sculptuur van Annette Clay. De jury bestaat dit jaar uit Reint Jan Renes (lector aan de Hogeschool Utrecht), Guido Rijnja (communicatieadviseur bij de Rijksvoorlichtingsdienst, voorzitter), Vera de Witte (directeur communicatie VNG) en Louwra Weisfelt (gastjurylid als winnaar in 2015 en communicatieadviseur GGZ Friesland). Tijdens de Galjaarddag wordt ook de publieksprijs bekendgemaakt. Voorafgaand aan de Galjaarddag kan er gestemd worden op één van de finalisten via www.galjaarddag.nl. Dit wordt op een later moment bekendgemaakt.

Aanmelding Galjaarddag 21 april
Prof. dr. Denise de Ridder, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en hoofd van het Self Regulation Lab, zal tijdens de Galjaarddag in een publiek interview spreken over gedragspsychologie: hoe bereik je en beweeg je mensen op het vlak van gezond gedrag? De Galjaarddag vindt plaats van 13.30 – 17.30 uur in het Provinciehuis Zuid-Holland. Informatie en aanmelding via logeion.nl.